CrossCourse Open in app
cover

Canada - British Columbia Roadtrip Deel 2

Nationale Parken Banf & Jasper

avatar Chris Troch
点击右上角"更多"按钮,选择 即可进入app

We laten Lake Louise voor wat het is en trekken het toeristische Banf in, wat lijkt op een skidorp. Prijzig eten, veel souvenirshops ... Maar toch een welkome verademing als je kilometers bos en berglandschap hebt getrotseerd. We eten in een Irish Pub een schotel nachos ... Het bier smaakt niet zoals het hoort, maar de hoeveelheid maakt het goed :)

img

Het toeristisch bureau meld ons dat er gisteren beren werden gespot in het dorp. De hoop een echte beer te ontmoeten stijgt met de dag, iedereen ziet er... Maar wij nog even niet ...

The bucketlist ... Die trommel waar al die dingen inzitten die we ooit wel eens wilde doen, ... Die is eigenlijk best leeg, heb al veel dingen gedaan, maar nu je in Canada bent wordt je warm gemaakt nieuwe dingen toe te voegen. RAFTEN jaah, altijd wel eens willen doen... Ook al herinner ik me niet meteen wanneer dat ook weer was. We schrijven ons in, easy, medium,hard or pro? Euh, ... Doe maar, twijfel even... Hard :) toen kwam de twijfel, hoe koud was het water ook al weer?

img

We rijden door naar de plek waar het raften morgen begint... We pogen te overnachten, maar de security van het aanpalend hotel heeft ons gezien. Een babbel met de security, doet ons besluiten elders te gaan overnachten... De man wilde het wel toestaan, maar vreesde voor zijn job als security... Dat kunnen we de man niet aan doen.

Na een 'korte' instructie van meer dan uur over de gevaren van een wilde rivier, starten we aan ons rafting avontuur. Wie leid het team voorin de boot werd gevraagd? , ... Ik kijk rond en ondertussen besluit Elz dat wij die klus gaan klaren... Slik. Haar uitleg was simpel, ik leg mijn leven niet in de handen van twee giechelende tieners, een halve bejaarde en iemand met overgewicht... Tja, ... We zaten met een top team!

img

Oké het moet gezegd worden, Elz deed het voortreffelijk...!

img

Achteraf gezien mocht het voor ons een tikkeltje harder, maar toen we de andere boot zagen kapseisen was meteen duidelijk hoe gevaarlijk de rivier was!

img

De tien meter sprong hebben we beiden gedaan, ... Van mij mocht het 100 meter zijn! Des te langer bleef je in de lucht voor je in het ijskoude water belandde. Koud, koud, koud man! We hebben het overleefd, een aanrader!

img

We trekken noordwaarts 200km richting Jasper, onherbergzaam gebied, geen tankstations, geen dorpen, enkel maar natuur. We passeren Banf en tanken er voor de grote oversteek. Plots blijkt onze Mastercard niet meer te werken, we betalen cash en gaan op pad zonder veel vragen te stellen. We passeren een gigantisch' ijsmeer' , doet Onz denken aan een Caipirinha, cocktail .. We vervolgen onze route dwars door de nationale parken heen , bossen bossen en nog eens bossen...

We ontdekken de eerste natuur campings midden in de bossen, in het hoogseizoen moet je reserveren ... Nu heb je plek. Midden in de natuur, vuurhaard en tuintafel en een stapel brandhout tot je beschikking en betalen doe je door geld in een brievenbus te steken en je parkeerplek te noteren. Lokale beren innen de gelden neem ik aan.

img

We zitten ondertussen midden van onze vakantie. De beloofde beren blijven voor ons uit beeld, andere toeristen hebben er 10, andere zelfs 15 ,met kleine beertjes gezien , op campings, in de stad... Overal zijn ze ... 1 beer hebben tot nu toe liggen aanschouwen, bijna twee kilometer ver, ingezoomd met onze fotocamera zagen we een achterste... Canada, wildlife? En toen stak er een wolf over, Els Els kijk!. Els heeft 'm gemist ...