CrossCourse Open in app
cover

Huwelijken Delft

Bron: Delft Archief, Geheugen van Nederland

avatar Stimo Smit
点击右上角"更多"按钮,选择 即可进入app

Daer comt de bruyd. Huwelijk in middeleeuwse stijl voor Stadsherberg De Mol aan de Molslaan. Bruidspaar Gijs en Nicole van Staveren uit Zoetermeer zijn gek op het verleden en kozen daarom voor een huwelijk op deze toepasselijke locatie. Zie: Delftse Post 16 februari 2005. (vervaardiger Aad van der Drift)

Feestelijkheden in danszaal Wesseling aan de Houttuinen ter gelegenheid van het huwelijk van Johannes Gerardus Dijkhuis en H.C. van Velzen. Het huwelijkspaar staat achter in de zaal. 1944

img

Feestelijk familiediner ter gelegenheid van het 12¿-jarig huwelijk van Klaas de Knegt en Gretha de Knegt - ter Haar in een zaal van café/speeltuin Van Mullem aan de Rotterdamseweg 110-112, voorheen Huis ter Lucht. Rond 1910 startte Martinus van Mullem met zijn vrouw in een voormalige boerderij tegenover de ingang van de Mijnbouwstraat een uitspanning annex verhuisbedrijf onder de naam Huis ter Lucht. De bloeitijd van het bedrijf waren de twintiger- en begin dertiger jaren. In 1923 moesten de oude houten stallen plaatsmaken voor een nieuwe feestzaal voor bruiloften en partijen. De eerste tientallen jaren bestond de rijksweg A 13 nog niet en was de Rotterdamseweg een drukke verkeersader tussen Den Haag en Rotterdam, waar Van Mullem ook dienst deed als een soort wegrestaurant. Dochter Truus van Mullem en haar man Gerrit van Loon zetten het bedrijf na 1946 voort, maar de speeltuin raakte in verval en maakte plaats voor een parkeerplaats van verhuiswagens. De concurrentie in de verhuisbranche deed het bedrijf de das om. Het café en de feestzaal hielden stand tot 1967, het jaar waarin alles werd verkocht aan de gemeente. Klaas de Knegt werd geboren op 25 december 1898 te Delft en overleed op 2 mei 1985 te Delft. Maria Margaretha Johanna (Gretha) ter Haar werd geboren op 27 november 1898 te Delft en overleed op 3 maart 1979, eveneens te Delft. Ze trouwden op 5 november 1926 in Delft. Klaas de Knegt was sinds 1910 lid, en vanaf 1920 leider van gymnastiekvereniging Excelsior in Delft. Zijn vrouw, Gretha ter Haar - de Knegt was een bekende zangeres in Delft. 1939

Huwelijk tussen Paul H. Timmermans en U.M. Hope Druskat. Het bruidspaar op weg naar de Nieuwe Kerk aan de Markt. 1948 (vervaardiger Willem Frederik van Oosten)

Huwelijk tussen prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit in de Oude Kerk aan de Oude Delft. Het kersverse bruidspaar verlaat de kerk aan de Oude Delftzijde. Het huwelijk werd ingezegend door predikant Carel A ter Linden. De jurk was ontworpen door het Nederlandse duo Viktor en Rolf. Vier mensen hebben ruim 600 uur aan de jurk gewerkt die een sleep had van 2,75 meter. Het huwelijk was omstreden vanwege de problemen die ontstonden toen bleek dat Mabel een relatie had met de inmiddels vermoorde crimineel Klaas Bruinsma. Hierdoor kreeg het huwelijk geen toestemming van de regering en moest Friso afstand doen van zijn rechten op de troon. Hij is tevens geen lid meer van het Koninklijk Huis. Mabel mag wel de titel prinses gebruiken. 2004 (vervaardiger W.J. (Willem) de Bie)

Zaterdagmorgen trad Erica Terpstra in het huwelijk met de Heer Jaap Verkerk (student TH Delft). Onder de vele zwemvrienden was Ada Kok de eerste die het jonge paar kwam gelukwensen, 11 juni 1967 (Geheugen van Nederland, fotograaf: Dick Coersen)